

## Timetable 2024 (Subject to change)

Queenstown and Christchurch Campuses

General English / IELTS Academic Preparation Full-time 20 Hours - Morning				
Beginner/Elementary/Pre-Intermediate/Intermediate/Upper-Intermediate/Advanced				
08:00 - 09:00 (60 min)	Conversation Class			
09:00 - 10:30 (90 min)	Use of English Class			
10:30 - 10:45 (15 min)	Break			
10:45 - 12:15 (90 min)	Use of English Class			
Afternoon Activities				

General English / IELTS Academic Preparation Full-time 20 Hours - Evening				
Beginner/Elementary/Pre-Intermediate/Intermediate/Upper-Intermediate/Advanced				
Afternoon Activities				
17:15 - 18:15 (60 min)	Conversation Class			
18:15 - 19:45 (90 min)	Use of English Class			
19:45 - 20:00 (15 min)	Break			
20:00 - 21:30 (90 min)	Use of English Class			

Younger Learner's General English 25 Hours					
Beginner/Elementary/Pre-Intermediate/Intermediate/Upper-Intermediate/Advanced					
08:00 - 09:00 (60 min)	Conversation Class				
09:00 - 10:30 (90 min)	Use of English Class				
10:30 - 10:45 (15 min)	Break				
10:45 - 12:15 (90 min)	Use of English Class				
12:15 - 13:00 (45 min)	Break				
	- Self Study	•	•		
13:00 - 14:00 (60 min)	- Teacher Facilitated Self-study Group (All levels)				

- 1. For the 20 Hours General English, students will initially be placed in the morning or evening.
- For the self-study option, the first access code for the online materials is free.
  Any subsequent code (if a student moves up a level) will cost an additional \$20.
- 3. Use of English consists of the 4 main core skills (speaking, reading, listening and writing).
- 4. There will be a variety of options for students to supplement their language instruction with monthly electives and social English groups being offered.
- 5. The curriculum that we follow at the school is EVOLVE, published by Cambridge (for conversation classes), and English File, published by Oxford (for grammar and self-study).